Torvet er fuld af gyngende rytmer

Fredag den 28. juni satte borgmester, Peter Sørensen gang i de nye gynger på Torvet, der er en interaktiv gyngeinstallation med lys og lyd, hvor man ved hjælp af kroppen bevægelser kan mixe melodier til byens rum.

 IMG_8515-L

Installationen består af 5 gynger, som hver repræsenterer en lyd. Hver lyd aktiveres, når gyngen sættes i bevægelse, så når flere gynger spå samme tid, kan man mixe melodier til Torvet – alt sammen med hjælp af kroppens bevægelse.

“I øjeblikket pibler det frem med gode oplevelser og aktiviteter i Horsens midtby, og med den nye interaktive gyngeinstallation på Torvet, får vi tilført en masse ekstra liv i byen”, siger borgmester Peter Sørens og fortsætter: “Lignende installationer fra bl.a. Roskilde by, har vist at brugere i alle aldre i gennemsnit tilbringer 25 minutter på gyngeinstallationen, og at brugerne ofte vender tilbage af flere omgange – så jeg glæder mig over, at vi nu har fået endnu et mødested i midtbyen, som favner en bred målgruppe”.

Gyngeinstallationen er skabt af Alexandre Instituttets Interactive Spaces Lab i samarbejde med Horsens Kommune. Teamet i Interactive Spaces Lab beskæftiger sig primært med interaktive byrumsløsninger, hvor IT og brugerdrevet interaktion integreres i byrumsinventar og -installationer for at skabe levende og legende byrum.

Gyngeinstallationen indeholder ligeledes integreret lys, som sammen med lyden aktiveres, når gyngerne sættes i bevægelse.
Både lyd og lys er koblet på en timer, således at begge dele slukkes i løbet af aftenen og natten. Når lys og lyd er slukket, vil installationen fungere som en traditionel gynge.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>