KUBEN får egen huskunstner

En smækkende bildør bliver pludselig til et trommeslag, en samtale fra forbipasserende bliver til et lille stykke sang og bussens lyd bliver til en basfigur. Børn og unge fra Horsens kan opleve hvordan byens lyde pludseligt bliver til musik, når de køres igennem en computer.

I efteråret 2012 kunne man kigge ind gennem KUBENs ruder og opleve den lokale musiker Peter Jezn skabe musik sammen med børn og unge i aldersgrupperne 8-10 år og 16-19 år. Med projektet ”ElektroKUBEN”, fik børnene en mulighed for at arbejde sammen med en professionel musiker over flere dage, og dermed indgå i en kreativ proces.

I projektets første uge var det børn fra Byskolens SFO, der fik chancen for at lave deres helt egen musik.

”Kan du bruge en computer, kan du lave musik” hævdede Peter Jessen, som har erfaret at børn der normalvist ville stejle overfor en musikalsk udfordring pludseligt fik en åbenbaring, når de skulle lave musik på en computer, fordi de kendte mediet så godt.

ElektroKUBE var et projekt alle i alderen 8-10 år eller 16-19 år havde mulighed for at blive en del af. 

 

Om Peter Jezn

  • Er den ene halvdel af den elektoniske duo Need2Beat, i form af sangskriver, producer, trommeslager og laptopper.

 

  • Har spillet triojazz i Shanghai, Elektro i Beijing, Rockabilly på Montreux Jazzfestival og tourneret det meste af Europa tyndt.

 

Instruktør/indehaver @ ELEKTRORUM.

 

Tjek youtube.com/elektrorum og elektrorum.com 

Projektet er en del af ”Huskunstnerordningen” og er støttet af Horsens Kommune og Statens Kunstråd.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>