Horsens er blevet street

I august 2013 åbnede Horsens op for en ny bane midt på rådhustorvet. Det nye streetområde har plads til både skateboards, rulleskøjter, BMX, Trial Bikes, løbehjul og Parkour. 

Streetbane

“Med den nye bane på Rådhustorvet i Horsens, har horsensianerne fået et nyt opholdssted i midtbyen, som indbyder til aktivitet, bevægelse og fællesskab på tværs af aldersgrupper og street-genrer. Det er dejligt, at vi med den nye bane foran rådhuset har fået endnu et sted til bevægelse i midtbyen, som giver mulighed for at samles om en fælles interesse for gadeidræt,” siger borgmester Peter Sørensen (S). 

Han tilføjer, at han glæder sig over, at et enigt byråd har haft fokus på at skabe liv i midtbyen til fornøjelse og gavn for både borgerne og detailhandelen.

”Jeg er samtidig utrolig glad for, at de lokale brugergrupper har taget så godt imod den nye bane og ikke mindst har været engageret hele vejen igennem udviklingen af banen – lige fra de første ideer til den konkrete udformning og nu også til åbningen og ibrugtagningen af banen”, siger borgmesteren.


Ny bane, nyt navn

Som et led i indvielsen af banen lod man brugerne komme med navneforslag til streetområdet. Vindernavnet, Concrete Plaza blev på åbnings dagen afsløret af borgmester Peter Sørensen. Concrete Plaza er nu Horsens’ centrum for gadeidræt. 

Den knap 700 km2 store bane på Rådhustorvet er etableret af Horsens Kommune og tegnet af arkitekt og skater Søren Enevoldsen, som tidligere blandt andet har tegnet Fællesparkens store skatepark i København.

Udover arkitekt Søren Enevoldsen har en lang række lokale brugere og brugergrupper også været involveret i udviklingen af banen, heriblandt repræsentanter fra Horsens Ungdomsskole, Skateboardklubben Knæk og Bræk, Horsens Parkour Klub, StreetMekka Horsens og tidligere medlemmer af Børne- og Ungebyrådet.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>