3D-lysshow, der kan mærkes

I perioden fra juli-august 2014 kunne man i Horsens midtby følge med i et stort interaktivt 3D-lysshow, hvor publikum kunne deltage og dermed være med til at mærke byen.

lysshow

En udendørs projektor med placering på taget af KUBEN var redskabet, der skulle til for at vise de flotte lysshows på Bytorv Horsens’ facade. Simpelt, men alt sammen til glæde for beboere og besøgende i Horsens’ midtby. Lysshowene varede ca. 18 minutter og blev vist fredag og lørdag i sommerperioden.

Lysshowet, blev produceret specielt til byrummet i Horsens og er bygget op som et interaktivt show, hvor publikum kan deltage og være med til at påvirke showets udtryk undervejs. Ved at hoppe, vifte med armene eller læne sig frem og tilbage, kan publikum nemlig være med til fx at skubbe til nedfaldne byggesten, balancere med hoppende bolde eller dekorere facaden med kulørte malerklatter – udelukkende ved hjælp af bevægelse og lysshowets sensorbaserede 3D-effekter.

Undervejs i showet guides publikum på vej af en livagtig talende maske, som dukker frem fra lysshowets baggrund og opfordrer publikum til at lege med og mærke byen.

”Med det nye interaktive 3D-lysshow inviterer vi publikum til at lege med og blive aktiv del af lysshowets visuelle univers. På den måde får publikum både en visuel oplevelse samtidig med, at publikum bliver medskabere af det interaktive 3D-show – med andre ord, mærker de byen”, siger projektkoordinator Henriette W. Ipsen.

Det interaktive 3D-lysshow er skabt af ProShop Creative, som tidligere har produceret lysshows til bl.a. Aarhus Festuge, mens musikken til showet er skabt af den lokale musiker Mikael Elkjær, bedre kendt som ”Spejderrobot”.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>